fbpx
Scroll to top
Projektstuderende skal udvikle teknik til fremtidens fertilitetsbehandling
da

Projektstuderende skal udvikle teknik til fremtidens fertilitetsbehandling

10/02/2021

Amplexa Genetics byder velkommen til Emmy Brink Storm Petersen, som er startet på sin kandidat i biomedicin på Syddansk Universitet her i februar. I den forbindelse har hun valgt at være en del af Amplexa Genetics og hjælpe med at undersøge og optimere metoden non-invasive preimplantation genetic testing (niPGT). Emmy er på virksomhedsprojekt hos Amplexa i et semester.

Teknikken præimplantationsgenetisk testning (PGT), også kaldet æg-sortering, anvendes til at screene embryoner for et unormalt antal af kromosomer på et tidligt udviklingsstadie forud for oplægning i livmoderen. Korrekt antal af kromosomer eller arvemateriale er essentielt for at ægget overhovedet kan udvikle sig til et levedygtigt foster. Teknikken tilbydes til kvinder, der bl.a. har svært ved at opnå en naturlig graviditet og derfor er i fertilitetsbehandling. Der foretages en screening af blastocyster, som er et forstadie til embryoner, hvor antallet af kromosomer undersøges. PGT udføres i forbindelse med in vitro-fertilitet (IVF). Andelen af æg med unormalt antal kromosomer stiger med kvindens alder, hvilket også kan være årsag til faldende chance for at opnå graviditet og høj risiko for abort. Ved selektiv oplægning af normale og levedygtige embryoner øges chancen for graviditet pr. æg-oplægning og risikoen for spontane abort mindskes.

Amplexa Genetics vil ved hjælp af metoden niPGT og i samarbejde med fertilitetsklinikker hjælpe disse kvinder med at øge chancen for at opnå graviditet.

Mere om....